top of page
1.jpg

Biblioteques assessorades

L’assessorament als arquitectes i als serveis bibliotecaris durant tot el procés de creació de l’edifici s’ha desenvolupat en les següents fases: 

  • Assessorament als arquitectes en l’organització de l’edifici i en la definició dels materials constructius i de les instal·lacions.  

  • Assessorament en l’elaboració del projecte de mobiliari. En molts casos s’ha realitzat el projecte complet de mobiliari i equipament. 

  • Seguiment de les obres de construcció de l’edifici i de la fabricació i instal·lació del mobiliari i equipament. 

 

No en totes les biblioteques s’ha fet un assessorament des de l’inici del procés. En alguns casos, per diferents raons, la participació s’ha iniciat en etapes posteriors.  

 

Cadascuna de les biblioteques tenen el segell propi dels arquitectes que les han projectat, però amb un denominador comú: són edificis funcionals que respecten el programa bibliotecari que es va definir i responen a les necessitats del servei bibliotecari que havien d’oferir en el moment de la seva creació. 

 

L'Arquitectura de la Biblioteca Pública

El Model Arquitectònic de la Biblioteca Pública

Considero que la biblioteca pública ha d'estar projectada, construïda i equipada seguint un "model" molt enfocat a l'usuari. Els espais físics han de permetre realitzar moltes activitats simultàniament, la col·lecció ha de ser atractiva i estar ben exposada, i els serveis oferts han de donar resposta a les necessitats de la ciutadania, de manera que es faci una utilització activa de la biblioteca. Més informació:
 
         

          “L’Arquitectura de la Biblioteca Pública” 


         ”El model arquitectònic de les biblioteques públiques
 

Icono_pdf.png
youtube.png
bottom of page